Coneixem les millor coques de Sant Joan 2022

El concurs, organitzat per l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake, s’ha celebrat, amb un èxit rotund, el passat 31 de maig a La Farinera del Clot de Barcelona congregant més de 200 coques participants.

S’ha tingut en compte la valoració d’un jurat d’excepció, format per professionals de la fleca i la pastisseria, que han estat els encarregats d’escollir un guanyador per a cada una de les cinc categories obertes: Coca Tradicional, Coca de Crema i pinyons, Coca de Xocolata, Coca de Llardons i Coca Creativa.

El jurat en el moment de les valoracions de les coques a La Farinera del Clot a Barcelona

El guanyador de la Categoria de Coca Tradicional, ha estat el Forn de Pa i Pastisseria Gil, de Barcelona. Una elaboració que conserva tots els trets tradicionals de la coca de Sant Joan, on destaca la qualitat del seu brioix de massa mare, l’equilibri de la mantega, el seus aromes naturals i la perfecta disposició de les fruites confitades i pinyons.

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi s’ha concentrat a Olost per part de la Pastisseria i Fleca Cal Parra. L’elecció d’aquesta peça va ser unànime per part del jurat des del primer moment, valorant la perfecta quantitat i disposició de la crema que, tot i ser la protagonista de la peça, deixava ressaltar el sabor dels seus pinyons Km 0.

A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut l’Atelier de Barcelona amb una proposta que va sorprendre el jurat : una original combinació de la recepta tradicional de la“Tarta Tatin” coronant un brioix exquisit propi de la tradicional coca.

Si ens traslladem a la Categoria de Llardons, el guanyador ha estat la Pastisseria Viñallonga de Montornès del Vallès. Una pastisseria que elabora aquesta especialitat des de fa anys, obtenint una coca cruixent, amb un sabor singular i equilibrat entre llardons, sucre i pinyons que deixa un regust refinat en boca.

I per últim, de la Categoria de Xocolata, que s’obria per primera vegada en aquesta IV edició, ha resultat guanyadora la Pastisseria Brunells de Barcelona. El jurat va valorar positivament la seva intencionalitat de format rodó, el crumble cruixent de cacau, els matisos de les avellanes i la fermentació, cocció i gust del brioix. 

Les coques guanyadores d’aqeusta edició 2022 amb els seus trofeus.

L’entrega de premis ha estat conduïda per la reconeguda xef catalana, Ada Parellada, que ha fet entrega dels trofeus i diplomes, juntament amb els representants de Fills de Moretó, fariners des de 1884 i Debic, la marca de productes làctics per a professionals.

Durant la jornada, també han tingut presència altres patrocinadors com Barry Callebaut, Sermont, Proformula i Calidulce, juntament amb membres dels gremis de fleca i pastisseria de Catalunya i col·laboradors. Cal destacar que part de les coques participants han estat entregades a DISA Sant Josep Oriol (Càritas) de Barcelona per tal d’evitar, un any més, el malbaratament alimentari.

Per a més informació, visiteu la pàgina web oficial del concurs www.lamillorcocadesantjoan.cat i el seu compte d’Instagram @lamillorcocasantjoan on es pot visualitzar el directe de l’entrega de premis i material fotogràfic de la jornada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *